
TIPS

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1/2 dl flytande margarin
1,5 dl lättmjölk
Fyllning:
400 g nötfärs (10%)
1 gul lök
1 dl majskorn
1 röd paprika
1 grön paprika
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
Garnering:
2 dl fraiche (max 2 %)
2 msk lättmajonnäs
1 krm svartpeppar
1 dl riven ost (max 17%)
4 tomater
Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienserna och kavla ut degen tunnt. Lägg degen i en pajform. Förgrädda i 10-15 min
Skala och hacka löken. Skär paprikorna i små bitar. Bryn färs och lök i en fettsnål panna. Häll på tacokryddor och vatten. Blanda i paprikan och majsen låt puttra i 10 min. Lägg det i pajskalet.
Rör ihop fraiche, majonnäs och svartpeppar. Bred blandningen över pajen. Skiva tomater och lägg ovanpå. Strö sist över den rivna osten. Grädda i ugnen på 200 grader i 20 min.
Servera med grönsallad till.
ifall ni vill ha nån efterrätt så rekomenderar jag denna den är sjukt lätt att göra:3
Vit chokladmousse med jordgubbssås
Antal portioner: 4
Färdigt på: 15 min
Ingredienser
Vit chokladmousse
150 gram vit choklad
1.5 dl vispgrädde
1.5 dl kesella kvarg (10 %)
Jordgubbssås
150 gram frysta jordgubbar
0.5 dl strösocker
Färska jordgubbar till garnering
Gör så här
1. Chokladmousse
Finhacka chokladen och smält den i vattenbad.
2. Vispa grädden, ej alltför hårt.
3. Rör ner grädde och kvarg i chokladen, men rör inte för mycket.
4. Spritsa eller klicka ner smeten i glas eller små formar. Låt stå svalt minst 30 minuter, gärna mer.
5. Jordgubbssås
Tina jordgubbarna. Mixa dem med socker.
6. Passera genom en finmaskig sil. Skeda jordgubbssåsen över moussen.
7. Garnera med färska jordgubbar.
Ingredienser
Pajskal:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
0.5 tsk salt
Fyllning:
500 g nötfärs
2 pkt tacokrydda
1 burk majs
2 dl crème fraiche
1 pkt philadelphiaost
1 dl tacosås
Gör så här
Rör samman ingredienserna till pajskalet och tryck ut degen i en springform. Grädda i 200 grader i ca 10-15 minuter.
Bryn nötfärsen och ha tacokryddan tillsammans med lite vatten. Rör sedan i majsen. Lägg i färsen i det förgräddade pajskalet.
Blanda fraiche, ost och sås i en bunke, salta lite och bred det sedan över färsen. Grädda i ca 30-40 minuter. Servera med en god sallad.