TIPS

publicerat i Allmänt
Som sagt så ska jag hem till Patrick i morgon. Och vi ska laga mat ( jag ska laga mat )  och spela biljard.
Så nu vill jag ha ett recept på tacopaj!! Lättsamt ska det vara ! För jag är inte bra på laga mat!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av malin:

Ingredienser

Pajskal:

125 g smör

3 dl vetemjöl

1 msk vatten

0.5 tsk salt



Fyllning:

500 g nötfärs

2 pkt tacokrydda

1 burk majs

2 dl crème fraiche

1 pkt philadelphiaost

1 dl tacosås



Gör så här

Rör samman ingredienserna till pajskalet och tryck ut degen i en springform. Grädda i 200 grader i ca 10-15 minuter.



Bryn nötfärsen och ha tacokryddan tillsammans med lite vatten. Rör sedan i majsen. Lägg i färsen i det förgräddade pajskalet.



Blanda fraiche, ost och sås i en bunke, salta lite och bred det sedan över färsen. Grädda i ca 30-40 minuter. Servera med en god sallad.

2:a kommentar, skriven , av malin:

Pajdeg:

4 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

2 tsk bakpulver

1/2 dl flytande margarin

1,5 dl lättmjölk



Fyllning:

400 g nötfärs (10%)

1 gul lök

1 dl majskorn

1 röd paprika

1 grön paprika

1 påse tacokrydda

1 dl vatten



Garnering:

2 dl fraiche (max 2 %)

2 msk lättmajonnäs

1 krm svartpeppar

1 dl riven ost (max 17%)

4 tomater



Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienserna och kavla ut degen tunnt. Lägg degen i en pajform. Förgrädda i 10-15 min



Skala och hacka löken. Skär paprikorna i små bitar. Bryn färs och lök i en fettsnål panna. Häll på tacokryddor och vatten. Blanda i paprikan och majsen låt puttra i 10 min. Lägg det i pajskalet.



Rör ihop fraiche, majonnäs och svartpeppar. Bred blandningen över pajen. Skiva tomater och lägg ovanpå. Strö sist över den rivna osten. Grädda i ugnen på 200 grader i 20 min.



Servera med grönsallad till.

3:e kommentar, skriven , av Anonym:

ifall ni vill ha nån efterrätt så rekomenderar jag denna den är sjukt lätt att göra:3



Vit chokladmousse med jordgubbssås



Antal portioner: 4

Färdigt på: 15 min



Ingredienser



Vit chokladmousse

150 gram vit choklad

1.5 dl vispgrädde

1.5 dl kesella kvarg (10 %)

Jordgubbssås

150 gram frysta jordgubbar

0.5 dl strösocker

Färska jordgubbar till garnering



Gör så här



1. Chokladmousse

Finhacka chokladen och smält den i vattenbad.

2. Vispa grädden, ej alltför hårt.

3. Rör ner grädde och kvarg i chokladen, men rör inte för mycket.

4. Spritsa eller klicka ner smeten i glas eller små formar. Låt stå svalt minst 30 minuter, gärna mer.

5. Jordgubbssås

Tina jordgubbarna. Mixa dem med socker.

6. Passera genom en finmaskig sil. Skeda jordgubbssåsen över moussen.

7. Garnera med färska jordgubbar.

Kommentera inlägget här :